Week 9
13 juli 2016, woensdag
Pfff! Ben op vliegveld van Yangon. Ik had erop gerekend dat we 2,5 uur voor vertrek zouden aankomen. We kregen met de bus onderweg een minibotsing waardoor we op de politie moesten wachten. Dat duurde bijna 3 uur voor ze er waren. Daar gaat mijn vlucht dacht ik. Echter gelukkig viel het mee. de chauffeur van de bus heeft extra goed doorgereden waardoor we nog mooi op tijd waren.
Nu naar Bangkok (vlucht a € 44,-) en een beetje nadenken over volgende plannen! Laos, Cambodja, Vietnam. Welke en in welke volgorde.
Regen seizoen is flink bezig volgens mij en wil daar niet te veel last van hebben. Tot nu toe veel geluk gehad met het weer.
4 uur later rond de middag.
Ben in Bangkok! Zelfde hostel als eerst Khaosan immjai.(Thailand week 3).
Ik zal eens kijken of ik een computer kan vinden zodat ik foto's van mijn fototoestel kan doorsturen.
14 juli 2016, donderdag
Heb vandaag bus geboekt naar Siem reap in Cambodja.
Cambodja, officieel het Koninkrijk Cambodja, is een land in Zuidoost-Azië. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een 745 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee.
Het Koninkrijk Cambodja is een constitutionele monarchie met koning Norodom Sihamoni als staatshoofd. De Cambodjaanse regering wordt geleid door Hun Sen, premier van Cambodja. Zijn regeringsperiode loopt al sinds 1985, wat hem de langstregerende leider maakt in Zuidoost-Azië.
Cambodja's oude naam is "Kambuja" (Sanskriet: कंबुज).[5] In het jaar 802 verklaarde Jayavarman II zichzelf tot koning, wat het begin betekende van het Khmer-rijk, dat meer dan 600 jaar bloeide. Het gaf de opeenvolgende koningen de kans het grootste deel van Zuidoost-Azië met zijn grote macht en rijkdom te domineren. Gedurende het Khmer-rijk werden er monumentale tempels gebouwd zoals Angkor Wat en Preah Vihear en vergemakkelijkte de verspreiding van eerst hindoeïsme en daarna boeddhisme over bijna heel Zuidoost-Azië. Na de val van Angkor voor het Koninkrijk Ayutthaya in de 15e eeuw werd Cambodja geregeerd als een vazalstaat tussen zijn buren tot het ontstaan van de Unie van Indochina, gevormd door de Fransen in de 19e eeuw. Cambodja werd een onafhankelijke staat op 9 november 1953 onder koning Norodom Sihanouk.
Siem Reap
Siem Reap ligt in het westen van Cambodja, op ruim 300 kilometer van de hoofdstad Phnom Penh, en is vooral bekend vanwege de nabij gelegen tempels van Angkor. Siem Reap is de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. Het was tijden een klein backpackers plaatsje maar met de groeiende bekendheid van de Angkor tempels is ook Siem Reap gegroeid. Zo zijn de internationale hotel ketens inmiddels aanwezig om de meer dan miljoen bezoekers die de stad jaarlijks aandoen te ontvangen. Ook voor de backpackers zijn er nog genoeg voorzieningen, er zijn honderden guesthouses en ook goedkoop een maaltijd krijgen kan vrij gemakkelijk.
Angkor
Op ongeveer drie kilometer ten noorden van Siem Reap liggen de tempels van Angkor, het grootste tempelcomplex in de wereld. Dit complex is wereldberoemd geworden door de tempel Angkor Wat. Het is absoluut één van de hoogtepunten van Cambodja en zelf van heel Azië. Wij schatten dat 99.87% van de toeristen die naar Siem Reap gaat dan ook een bezoek aan Angkor brengt. Er is zoveel te zien en over te schrijven dat we een apart artikel hebben geschreven. Lees meer over Angkor.


Angkor Wat (អង្គរវត្ត, 'Hoofdtempel') is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument in de wereld, met een oppervlakte van 126,6 hectares (1.626.000 m2, 1,6 km2).[1] Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw.[2] Het werd gebouwd door de Khmer koning Suryavarman II [3] in de vroege twaalfde eeuw in Yaśodharapura (យសោធរបុរៈ tegenwoordig Angkor), de hoofdstad van het Khmer-rijk, als zijn staatstempel en uiteindelijke praalgraf. Angkor Wat was gewijd aan Vishnoe, waarmee gebroken werd met de Shaivistische traditie van eerdere koningen. Als enige tempel in de omgeving bleef het een belangrijk religieus centrum, dankzij de goede conservering. De tempel geldt als het hoogtepunt van de hoog klassieke stijl van Khmer architectuur. Het is een symbool van Cambodja geworden en staat op de nationale vlag. Het is ook de grootste toeristische trekpleister van het land.
Maak jouw eigen website met JouwWeb